Overslaan en naar de inhoud gaan

BPD koopt Snippe Projecten uit en wordt volledig eigenaar van Hyde Park Hoofddorp

Image

Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) wordt volledig eigenaar van de hoogstedelijke gebiedsontwikkeling Hyde Park in Hoofddorp. Daartoe heemt BPD het 50 procent belang over van Snippe Projecten BV, de initiator van de gebiedstransformatie. In 2020 nam BPD een 50 procent belang in Hyde Park. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West nabij het station van Hoofddorp. Over enkele jaren moet op deze plek een hoogstedelijke woonwijk staan met  circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen. Dit jaar zijn 233 woningen van Kensington opgeleverd, over een paar maanden volgt de oplevering van 310 woningen (Notting Hill) en er zijn nog eens ruim 1.000 woningen in aanbouw. BPD zal de komende jaren nog circa 1.500 woningen ontwikkelen en Hyde Park voltooien. De woningcorporaties DUWO, Ymere en Rochdale nemen ook woningen af in de wijk.
  
Harm Janssen, CEO BPD Europe B.V: “We zijn André (Snippe, nvdr) en zijn team dankbaar dat hij destijds het initiatief heeft genomen om dit voormalige kantorengebied vlakbij Amsterdam in de Haarlemmermeer, met visie en lef te transformeren naar een levendige en groene stadse wijk van internationale, grootstedelijke allure. Vanaf nu zullen wij deze gebiedsontwikkeling zelfstandig verder ontwikkelen en de daarbij beoogde leef- en omgevingskwaliteit vasthouden.”