Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor houtbouwproject De Wandeling in Muiden

Image

Woningcorporatie G&O en Slokker Vastgoed hebben een akkoord bereikt over de ontwikkeling van het nieuwbouwproject De Wandeling in Muiden, gemeente Gooise Meren. Het gaat om negentig houten woningen, waarvan 25 koopwoningen en 65 betaalbare huurappartementen voor de woningcorporatie. De locatie ligt aan de Muidertrekvaart, tussen de nieuwbouwwijk De Krijgsman en sportterrein Bredius. De bouwstart staat gepland voor begin 2025, zo meldt GooiseMerenNieuws. Woningcorporatie Dudok Wonen was eerder ook betrokken bij het project, maar trok zich in 2023 terug.

G&O is een middelgrote woningcorporatie met zo'n 9.000 woningen in de gemeenten, Blaricum, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren. Volgens directeur-bestuurder Maarten van Gessel is De Wandeling een zeer duurzaam project, waarbij wordt gekozen voor zoveel mogelijk circulaire materialen en conceptuele bouwtechnieken. "Bovendien voorziet deze ontwikkeling in de grote behoefte aan betaalbare huisvesting van met name ouderen waar men elkaar ook kan ontmoeten.  Door bewoners voorrang te geven die een betaalbare huurwoning achterlaten komt de doorstroming op gang.”

Alle woningen en appartementen worden volledig in hout gerealiseerd en krijgen een bamboe gevel. De woningen krijgen een A+++ energielabel. Ze zijn verdeeld over vijf woningblokken met veel groen er tussen. In ieder gebouw komt een gemeenschappelijke ruimte voor activiteiten en ontmoeting. De doelgroep voor de woningen is met name senioren. Naar verwachting start begin 2026 de inschrijfprocedure via Woningnet Gooi en Vechtstreek.