Overslaan en naar de inhoud gaan

236 woningen aan de rand van het Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost

Image

Ontwikkelaar GreenTree Properties is begonnen aan de bouw van 236 woningen op de kruising van de Hessenbergweg en het toekomstige Hondsrugpark in transformatiegebied Amstel III. De ontwikkeling omvat vier bouwdelen met een totaal oppervlak van meer dan 35.000 m2 bovenop een ondergrondse parkeergarage. Woningstichting Rochdale heeft een woonblok met negentig sociale en middenhuurwoningen gekocht.

Greystar wordt eigenaar van de hoogbouw met  59 middenhuur en 87 vrijesector huurwoningen. Naast het in 2022 opgeleverde wooncomplex OurDomain Amsterdam South East met meer dan 1.550 woningen en The Ensemble met bijna 600 woningen dat volgend jaar wordt opgeleverd, is dit de derde woninginvestering van Greystar in Amstel III. Verder is sprake van de bouw van een kantorencomplex (9.500 m2), een supermarkt  en een kinderdagverblijf. 

“Naast betaalbare woningbouw zijn voorzieningen in Zuidoost hard nodig. Dat er op termijn een groot groen park (Het Hondsrugpark, nvdr), buurtkamers en ruimte voor jongerentalentontwikkeling in Amstel III komen, is belangrijk om de verbinding tussen het oude en het nieuwe Zuidoost te maken”, aldus  Simion Blom, stadsdeelbestuurder Zuidoost.